DIY - stempelkoekjes

Zelf stempelkoekjes maken? Superleuk voor een (verjaardags)feestje, personeelsactiviteit of gewoon voor workshops, zoals bij Huize Vink. Ik verklap je mijn recept!




Ik hou zelf van details en daarom heb ik een gepersonaliseerde koekjesstempel gekocht van Atteljee BTLC. Deze koekjes maak ik voor elke workshop en zijn ideaal bij warm (geen smeltende chocolade issues) en koud (yummie bij een tasje koffie!) weer.


Zelf stempelkoekjes maken? Volg dan dit stappenplan:


Benodigdheden voor 25 koekjes:

  • 250 gram ongezouten boter (geen margarine!)

  • 100 gram bloemsuiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 300 gram bloem (en extra bloem voor op je werkblad)

  • Optioneel: vanille rolmarsepein

Extra:

  • Koekjesstempel

  • Ronde koekjesvorm (met een iets grotere diameter dan de stempel)

  • Deegrol

  • Bakplaat met bakpapier

Stappenplan:

  1. Mix de boter, bloemsuiker en zakje vanillesuiker tot er een romige massa ontstaat. TIP: snijd de boter in kleinere blokjes

  2. Doe er nadien de bloem bij en kneed tot je een bol koekjesdeeg verkrijgt

  3. Wikkel er vershoudfolie rond en laat een uurtje rusten in de frigo

  4. Strooi bloem op je werkblad en je deegrol

  5. Rol je koekjesdeeg uit tot ongeveer 4 mm dikte

  6. Steek je koekjes uit met de koekjesvorm en verplaats naar een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende afstand tussen de verschillende koekjes

  7. Doe wat bloem op je koekjesstempel en maak een stempelafdruk op je koekjes. Druk goed. Is je koekje nu niet meer mooi rond? Druk dan je koekjesvorm er nog eens over.

  8. Zet 16 minuten in de oven op 175 graden (boven- en onderwarmte). De randjes mogen goudbruin kleuren.

  9. Laat je koekjes afkoelen en bewaar ze in een koekjesdoos (ze zijn ongeveer 3 weken houdbaar als de doos goed afgesloten is).

  10. Optioneel: je kan ook een aantal koekjes versieren met een laagje rolmarsepein. Dat ziet er niet alleen leuk uit, maar het is ook heel lekker! Opnieuw: rol het deeg uit, maak rondjes met je koekjesvorm en maak een stempelafdruk met je stempel. Nadien leg je je rolmarsepein op je koekje.

  11. TIP: is je deeg te zacht? Leg het dan opnieuw even in de frigo en bestrooi nadien je werkblad opnieuw met voldoende bloem

Leg je koekjes op je mooiste bordje en laat het je smaken!


Liefs

Eline




Hé, fijn dat je dit blogbericht leest!

Ik ben Eline Godaert en ik help jou naar meer creativiTIJD in je leven via creatieve workshops, DIY-isnpiratie en mooimakers. 

Wil je meer weten over mij? Klik hieronder.