top of page

DIY met gedroogde sinaasappel


HO HO HOe geef jij die extra touch aan je kerstcadeautjes? Ik doe dat met een gedroogd schijfje sinaasappel, een takje eucalyptus, een kaneelstokje, gedroogde dennenappels... De combinatie van de kleuren, zijn een ware streling voor het oog.


Met gedroogde sinaasappel kan je zoveel doen! En je huis ruikt er zooo lekker van!


Ik toon hieronder een aantal mogelijkheden:


  • Een slinger met gedroogde sinaasappel en dennenappels

  • Doorzichtige kerstballen met als inhoud bv. een schijfje sinaasappel, een dennenappel, een takje gedroogde eucalyptus, een beetje FIMO bladgoud

  • Een gouden ring met eucalyptus en gedroogde sinaas

  • Een adventskalender

  • Als extraatje op een pakje


Hoe sinaasappelschijfjes drogen?

  • Verwarm de oven op 100 graden

  • Snijd de sinaasappels in schijfjes (niet te dun en niet te dik; ongeveer 5 mm). PS: snijd meteen 3 of 4 sinaasappels zodat je genoeg schijfjes droogt (anders is het zo jammer!)

  • Dop het vocht af uit de schijfjes aan voor- en achterkant

  • Bestrooi de schijfjes aan voor- en achterkant met bloemsuiker (zo blinken ze iets minder)

  • Leg alle schijfjes op bakpapier op een bakplaat

  • Laat de schijfjes 3 uur drogen in de oven maar draai ze wel elk halfuur om (anders verbranden ze)

  • PS: hou ze een beetje in het oog, hoe dunner en kleiner de schijfjes, hoe sneller ze bruin worden

  • Haal de schijfjes na drie uur uit de oven

  • Laat afkoelen op de bakplaat

  • Maak een gaatje in de schijfjes met een tandenstoker/stokje/mesje om er bv. een draadje aan te bevestigen

  • Creëer er iets leuks mee en have fun!



Hoe ga jij aan de slag met gedroogde sinaasappel?

Tag @Huize_vink op Instagram zodat ik mee kan genieten!



Veel liefs,

Eline van Huize Vink



StudioCplusD-Branding-HuizeVink-21.jpg

Hé, fijn dat je dit blogbericht leest!

Ik ben Eline Godaert en ik help jou naar meer creativiTIJD in je leven via creatieve workshops, DIY-inspiratie en mooimakers. 

Wil je meer weten over mij? Klik hieronder. 

bottom of page