top of page
.jpg
Eline van Huize Vink

Ik ben Eline Godaert en beschrijf mezelf als een creatieve generalist en ben "iemand met veel interesses, nood aan variatie en een onstilbare leerhonger". Ik heb veel passies en hou ervan om creatief aan de slag te gaan in mijn eigen atelier met op de achtergrond Radio 2 (oh ja, ik ben fan!) of een inspirerende podcast.

Ik ben echte praatgraag, een levenslustige positivoen vind het leuk om gezellige momenten te hebben met vrienden en familie. Maar soms trek ik me ook graag terug en kan ik genieten van rustige, creatieve me-time zonder afleiding. Die rust en verlangen naar creativiTIJD vind ik terug in mijn penselen, verf, potloden, klei... En nu ik mama ben, kan ik nog meer genieten van die zeldzame ontsnappingsmomenten (of bedoel ik ontspanningsmomenten ;-) ?). 

En zo is "Huize Vink" ontstaan. Een verwijzing naar de straat waar ik woon maar ook naar de eigenschappen van de vink als een vrolijk, gezellig en vreedzaam diertje. En ja, het 'bekt' ook wel goed hé? 

 

Huize Vink is mijn persoonlijke creatieve haven, waar ik mijn creatieve passies verken en deel met anderen. Ik doet dit echter in bijberoep. In hoofdberoep zet ik mijn pedagogische achtergrond in als leraar basiseducatie bij Ligo Ninove. Daar deel ik mijn kennis met volwassenen, met focus op Nederlands voor anderstaligen en praktische smartphone- en tabletlessen, voornamelijk voor gepensioneerden.

Wil jij ook meer creativiTIJD in je leven? Dan is een workshop bij Huize Vink vast iets voor jou. Ik organiseer workshops in mijn atelier of tuin, of op andere prachtige locaties. Gaande van borduren tot porseleinschilderen en punch nevelde. Ik kijk er naar uit je te verwelkomen en een onvergetelijke beleving te bieden! Liever thuis aan de slag? Ga dan zeker eens kijken op de DIY-pagina.

Veel liefs, ⠀

Eline van Huize Vink

Huize Vink

 

‘t Atelier vangt een schoon avondlicht terwijl ze ‘n gelukkige blik tekent in één van de boeken waarin ze vlijtig schetst.

Haar witte raamtekeningen zachte schaduwen op haar kunstgevulde vloeren.

 

De zelfgeknede juwelen in beide oren

bewegen ritmisch op haar potloodbewegingen mee en de rook net van haar net gezette thee een condens op veel versierd porselein.

 

Dit moment mag, zegt ze zichzelf, best wel even duren.

Ze sipt, nog heet, bejubelt

hoe heerlijk graag vanavond slijt.

‘Hygge’, leest haar mok en Hygge blaast ze uit. Ze zet de tas met een zacht tikje zoals tikkende tasjes thee altijd klinken

tussen terracotta kale pot

en blauwe typemachine.

Wrijft enthousiast en warmmakend haar handen om met scheef en schets haar gloednieuwe project te versieren. Zet potlood moeiteloos om in klei, doopt ‘t nieuw gevormd gezichtje met een zachte naam.

Zo eentje dat je lief kan fluisteren, moest je willen. Een glimlach op de lippen ze ijverig boetseert, lacht zelf ook geluidloos mee. Dat doet ze altijd.

En de zon - nog steeds een schoongefilterd oranje. Ze droomde dit haar leven lang; tussen pot, kat, verf, vriend, klei ... Nog steeds verwonderd, dankbaar ook, want ‘t is dan eindelijk (springen is spannend, toch?) haar daggedroomde werkelijkheid.

Stephanie Tordoir - Mood Creator

StudioCplusD-Branding-HuizeVink-48.jpg
StudioCplusD-Branding-HuizeVink-64.jpg
bottom of page