top of page

zo 18 sep

|

Biezenstraat Ninove

Borduren op etui - Biezenmarkt (creamarkt) op 18/09

Ook altijd al willen leren borduren? Kledij van jezelf, kinderen of kleinkinderen personaliseren? Tijdens een initiatie 'borduren van een woord/naam op etui' leer je twee basissteken waarmee je nadien nog uren creativiTIJD kan beleven! Welkom om 15u, 16u of om 17u op de Biezenmet!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Borduren op etui - Biezenmarkt (creamarkt) op 18/09
Borduren op etui - Biezenmarkt (creamarkt) op 18/09

Tijd en locatie

18 sep 2022, 14:00 – 19 sep 2022, 19:00

Biezenstraat Ninove, Biezenstraat, 9400 Ninove, Belgium

Over het evenement

Biezen, dat zijn matten waar rondtrekkende kunstenaars vroeger hun waren op uitstalden. Na de verkoop, ‘pakten ze hun biezen’. Tijdens autoloze zondag stallen heel wat lokale makers hun eigen creaties uit op de allereerste ‘Biezenmet’ in, jawel, de Biezenstraat. Maak kennis met heel wat makers uit de streek. Speciaal voor de ‘Biezenmet’ valt er aan elk kraampje nog iets extra te beleven. Van een kleine theedegustatie, tot fijne proevers van workshops en demo’s.

--- Sint-Annakamer --- Een legende in de Biezenstraat. Greet voorziet een extra groot terras met de meest vers getapte Witkap én een grote smile .

--- Huize Vink ---  Eline van Huize Vink organiseert creatieve workshops in o.a. borduren (op kledij) en porseleinschilderen, en maakt raamtekeningen op maat. Op de Biezenmet kan je haar terugvinden op een vrolijk kraampje waar je do-it-yourself raampakketten kan kopen en een initiatie borduren op kledij kan volgen! Wees welkom voor een goeie portie creativiTIJD.

--- Teaplanet --- Bij Teaplanet vind je de lekkerste theetjes, kruiden-en vruchteninfusies uit Japan, China, Nepal, India en Taiwan alsook theetassen, filtertjes, blikjes en theepotjes. Met de nodige tips van Theesommelier Els kan je zo thuis je perfecte tas thee zetten. Kom je langs ons kraampje op de Biezenmet dan proef je als kers op de taart ook nog eens van de lekkerste ijstheetjes.

--- o blomme --- Mooie dingen gebeuren spontaan, vallen op in het dagelijkse leven, onderscheiden zich van de massa. De natuur heeft zo haar eigen wetten. Onze creaties kronkelen waar ze willen, schieten wanneer het hen past. Planten en bloemen stoppen we in originele kannen en kruiken. Onze vaasjes groot en klein kunnen handgemaakt, seriewerk of tweedehands zijn. Laat je verrassen in het winkeltje bijna op de hoek. Tijdens de Biezenmet kan je je eigen terrarium maken. Wij zorgen voor de materialen.

--- Zeepkat --- “Zeepkat” is een ambachtelijk zeepatelier uit Geraardsbergen. Wij bereiden plantaardige zepen, herleid tot de essentie, zacht en weldadig voor onszelf en de natuur. Geen toeters & bellen, flashy kleuren of slogans. Gewoon een basic kwaliteitsproduct in een papieren wikkel. Op de Biezenmet brengen we een onversneden blok zeep van 5.250 gr mee en geven we met veel plezier woord en uitleg.

--- Bar Sajet --- Foodies, coffeelovers en creatieve duizenpoot… 3 passies die ons brachten tot Bar Sajet. Ontbijt/koffie/lunch bar in combinatie met het sajet (wol) winkeltje. kortom voor Ninove een hippe bar voor jong en minder jong! Als 1 van de weinige horeca zaken in de Biezenstraat, voorzien we jullie op de Biezenmet van heel wat lekkers, daarnaast zal er ook een kraampje zijn met handmade hebbedingetjes.

--- Atelier Nestor --- In haar ambachtelijk lederatelier Atelier Nestor wil Nele je laten proeven van het moois dat je met twee handen en de juiste technieken kan creëren uit een vel plantaardig leder. Accessoires, hebbedingen, interieurdeco, … je kan ze op maat laten maken of zelf uitwerken tijdens een van haar workshops. Ook voor herstellingen kan je er terecht. Op de Biezenmet krijg je heel wat handgemaakte producten te zien en kan je je eigen lederen sleutelhangertje maken.

--- luktasluk ---  Luk maakt graag illustraties. Over de kleine dingen in het leven. Bij teksten, op kaartjes, in boekjes, op papier, muren, ramen. En heel soms op textiel. Op de Biezenmet brengt hij wat boekjes, kaartjes en een feestkalender (in primeur) mee. Hij brengt ook de zeefdrukpers mee. Om de luktas-tas live te zeefdrukken (tussen 14u en 15u).

--- Herlinckhof --- Herlinckhof verwent jou met lokaal lekkers. Proef de zomer in jouw glas en kom nippen van hun mocktail met klaprozen. Geoogst op hun akker en met ambachtelijke liefde gemaakt. Herlinckhof, proef de boerenbuiten.

--- sil tekent --- Sil tekent. Met een zwart lijntje en wat kleur. Kaartjes, tegeltjes, wandpaneeltjes. Ontdek tijdens de Biezenmet het magische effect van aquarelpotlood en water.

--- LOELOE --- LOELOE houdt van oorringen en maakt die ook graag voor jullie. Ze gebruikt hiervoor voornamelijk polymeerklei, maar maakt ook collecties uit leder. Haar oorringen zijn volledig handgemaakt. Je bent zeker van een uniek paar , want elk model maak ze slechts 1 keer. Geen oorringen voor op je favoriete outfit? Geen probleem, LOELOE maakt ze met plezier op maat.

--- VITRIEN 13 --- In de Biezenstraat gebruikt Claude Dendauw de vitrien om er beelden en andere werken te tonen. Zo brengt hij wat afwisseling in het straatbeeld, want om de twee weken ongeveer toont hij er iets anders. Occasioneel zal hij ook zo nu en dan kleine tentoonstelling houden. Tussendoor gebruikt hij de ruimte om er te werken. Als de deur open staat, is iedereen altijd welkom om eens te komen kijken. Ook tijdens de Biezenmet!

--- Ceramics Marianne --- Marianne Scheerlinck heeft vele jaren gewerkt als operatieverpleegkundige. Toevallig schreef ze zich in voor een cursus pottenbakken en dat werd een fantastische hobby, die uitdraaide in een “Jobby”.Als gepassioneerde pottenbakster heeft ze ondertussen een vrij uitgebreid gamma in aanbieding: bloempotten,vazen,serviezen, gepersonaliseerde urnen enz… Sinds dit jaar geeft ze ook les in het draaien van keramiek, zowel groeps-als privélessen zijn mogelijk. Dit doet ze thuis in haar atelier in Denderwindeke.

PS: er is nog veel meer te beleven in onze stad die dag! Tot dan ;)

Deel dit evenement

bottom of page